5 år med Det Magiske Bord

4. juni 2020

Vores mål for 2025 er at skabe 10 millioner magiske øjeblikke om dagen!

"Dette er ... et Tovertafel (Hollandsk for tryllebord!)"


En ældre herre med demens leger med de farverige billeder, der er projekteret ned på bordet foran ham. Hester le Riche, dengang en lægestuderende ved TU Delft, og indbyggerne i en omsorgsinstitution testede en tidlig version af det, som nu er kendt som Tovertafel (Det Magiske Bord). Som et resultat af denne herres smitsomme entusiasme, blev spillet, som oprindelig blev kaldt 'Active Cues', omdøbt spontant. Det nye navnet Tovertafel blev født!


I år skal vi fejre jubilæum. Vi er utrolig glade og stolte over, at vi i fem år nu har kunnet gøre dagene mere indholdsrige med Tovertafel. Ikke bare har Active Cues, organisationen bag Tovertafel, modnet og vokset til et selskab med ca. 50 ansatte, endnu vigtigere er det at vi gør en forskel i livet for mennesker som er udfordret fysisk eller mentalt. Personer med demens, voksne med psykiske funktionsnedsættelser, børn udfordret med mindre eller større funktionsnedsættelser, og alle deres familiemedlemmer og omsorgspersoner: vi hjælper dem til at lege, tage kontakt, og glæde og udvikle sig. Vi bringer øjeblikke af lykke til omsorgssektoren.


For at gøre det muligt udvikles produktene i nært samarbejde med de forskellige målgrupper via den såkaldte co-design-metoden, arrangerer vi kreative sessioner, hvor vi arbejder med omsorgsmedarbejdere, terapeuter, vejledere eller familiemedlemmer, for at få indsigt i spillernes oplevelser, interesser og behov. På denne måde sikrer vi, at produktene stimulerer dem så effektivt som muligt.


Men vores indsats stopper ikke her. Vi har sat 'seriøse spil' på kortet og bidraget til at etablere dette koncept i omsorgsektoren. Der er en øget bevidsthed om at teknologi ikke behøver at være kold eller upersonlig, men kan bruges til at forbedre livskvaliteten. Vi tror at teknologi kan spille en meningsfuld rolle i forholdet mellem klienter og omsorgspersoner, og i brugerens kapacitet for egen mestring og omsorgspersoners arbejdsglæde. Og vi har som mål at fokusere på den smukke og positive side af omsorgssektoren og innovation.


I løbet af de sidste fem år har vi installeret over 3600 Tovertafels i omsorgsinstitutioner, sygehuse, rehabiliteringscentre, skoler og dag-aktivitetscentre. Ikke bare i Holland og Norge/Danmark, men i hele Europa, og til og med så langt borte som i Australien og New Zealand. Vi har følt os godt støttet de sidste fem år. De positive tilbagemeldinger fra omsorgspersonalet, de smukke øjeblikke mellem familiemedlemmer, og fremfor alt, de strålende ansigter på spillerne har virkelig givet styrke. Det er ingenting så energigivende og styrkende som fortryllelse i ansigtet på spillerne. Vi vil fortsætte med at gøre vores yderste for at skabe disse øjeblikke!


Selv om vi er på rette vej, har vi fortsat en stykke vej at gå. Vores mål for 2025 er at skabe 10 millioner magiske øjeblikke om dagen. Verdensomspændende. I år skal vi fejre vores femårsdag med vore kunder og fans, og vi er stolte over at vi i samarbejde med Medema klarer at gøre omsorgssektoren til et mere legende og underholdende sted. Vi har store ambitioner for de kommende fem år og er klar til at levere de 10 millioner magiske øjeblikke!


Se mere

Del
Websitet er bygget i Ajour CMS