Ansigterne lyser op og øjnene stråler

8. december 2021

Minder genopstår og relationer genoprettes

For det er dét Tovertafel gør - skaber værdifulde stunder med familie, pårørende og plejepersonalet.

Spillet kan bidrage til dialog og aktivitet mellem beboer og plejere, men også mellem beboer og pårørende.

Det handler om, at have det sjovt, at blive aktiveret og at blive forundret.Tovertafel 2 Original er udviklet for og sammen med personer som har udviklet moderat til langt fremskreden demens. Det er både en aktivitet og et hjælpemiddel for demente. De interaktive spil ryder passivitet gennem stimulation til både fysisk og kognitiv aktivitet, samt at opmuntre til socialt samspil.


Dette er især vigtigt i disse tider, hvor pandamien kan skabe isolation og mangel på sociale aktiviteter.


Selve Tovertafel er en enhed som placeres i loftet over et bord, f.eks. spisebordet, på en afdeling. I enheden findes der en projektor, infrarøde censorer, højtaler og en kraftig processor af højeste kvalitet, som til sammen projekterer spillene på bordpladen og lader sig styre med håndbevægelser. Spillenes stærke farver, forme og lyde bidrager til engagement og lysten til at deltage.


Da Tovertafel er monteret i loftet, er den altid klar til brug, blot med et tryk på en knap.


Loftmonteringen betyder, at der ikke er nogen forandring i beboernes velkendte miljø og de kan sidde rundt om bordet, uden at skulle tage hensyn til stativer og ledninger, som kan forårsage faldulykker og anden uro. Med hensyn til hygiejne er en lofthængt Tovertafel også en fordel, da brugerne kun er i kontakt med bordfladen.


Læse mere om Tovertafel


Kontakt en af vore konsulenter for en fremvisning

Del
Websitet er bygget i Ajour CMS